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ADDENDUM TWO 
REQUEST FOR QUALIFICATIONS 

FOR PROFESSIONAL SERVICES FOR 
ON-CALL DESIGN AND PLAN PRODUCTIONCONTRACT NO. S-18-005-201 

CITY OF CHATTANOOGA, TENNESSEE 
 
The following changes shall be made to the Contract Documents, Specifications, and Drawings: 
 

 
I. Contract Documents 
 
Questions and Answers  

Q: On page 13, Item 3.2 B. Project Team Members Experience: the statement requests 
that the consultant should provide “resumes of (3) key members…and all key technical 
personnel.” On page 22, Item 28, it states “Resumes of all personnel so identified should 
be included in Applicant’s proposal. Could you please clarify if the City would like the 
consultant to include: only (3) resumes total; resumes for all key personnel; or 
resumes for all personnel identified? 

A: 3 key staff members including Project 
Manager. These should be technical personnel that may significantly contribute to the 
finished product. 

 

Q: On page 22, Item 28 there is mention of Financial Capacity Requirements and 
Insurance Requirements. Would the City like the consultant to provide proof in this area? If 
so, what are the requirements?  
 
A: Financial Capacity Requirements are met with the List of Past Projects, Section 400 (2). 

 
INSURANCE.   

Contractor shall purchase and maintain during the life of this Agreement, insurance 
coverage which will satisfactorily insure Contractor against claims and liabilities which 
arise because of the execution of this Agreement, with the minimum insurance 
coverage as follows: 

 
a. Commercial General Liability Insurance, with a limit of $1,000,000 for each 

occurrence and $2,000,000 in the general aggregate. 
 
b. Automobile Liability Insurance, with a limit of $1,000,000 for each accident, 

combined single limit  for bodily injury and property damage. 
 
c. Worker’s Compensation Insurance and Employer’s Liability Insurance, in 

accordance with statutory requirements, with a limit of $500,000 for each accident. 
 

 d. Professional Liability Insurance, with a limit of $1,000,000 for each claim and 
aggregate. 

  
 If any of the above cited policies expire during the life of this Agreement, it is the 

Contractor’s responsibility to forward renewal Certificates within ten (10) days after the 
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renewal date containing all the aforementioned insurance provisions.  Certificates 
must specifically cite the following provisions: 

 
i. City of Chattanooga, its agents, representatives, officers, directors, officials 

and employees must be  named an Additional Insured under the following 
policies: 

  
   a) Commercial General Liability 
   b) Auto Liability 
    

ii. Contractor’s insurance must be primary insurance as respects performance 
of subject contract. 

 
iii. All policies, except Professional Liability Insurance, if applicable, waives 

rights of recovery  (subrogation) against City of Chattanooga, its agents, 
representatives, officers, directors, officials and employees  for any claims 
arising out of work or services performed by Contractor under this 
Agreement. 

 
  Prior to issuance of the Notice to Proceed by Owner, Engineer shall have on file with 

Owner certificates of insurance acceptable to Owner.  Said certificates of insurance 
shall be filed with Owner in January of each year or may be submitted with each 
agreement. Upon completion of all Services, obligations, and duties provided for in this 
Agreement, or if this Agreement is terminated for any reason, the terms and conditions 
of this section shall survive. 

 
Notwithstanding any other provision of the Agreement, Owner waives any claim 
against Engineer and, to the maximum extent permitted by law, agrees to defend, 
indemnify, and hold Engineer harmless from any claim, liability, and/or defense costs 
for injury or loss arising from Engineer’s discovery of unanticipated hazardous 
materials or suspected hazardous materials, including, but not limited to, any costs 
created by delay of the project and any cost associated with possible reduction of the 
property value. 
 

Q: We have a question regarding the number of resumes to submit. Under Section 3.2 B 
Qualifications and Experience it states to “provide resumes of the three key members 
including the Project Manager and all key technical personnel . . .”. Is it just three resumes 
or all staff? Please clarify? 
 
A: 3 key staff members including Project 
Manager. These should be technical personnel that may significantly contribute to the 
finished product. 
 
Q: We have some questions regarding the Professional Services for On-Call Green 
Infrastructure Design Plan Production advertisement: 
  

1. Section 3.2.A requests that we include any work for the City since July 1, 2014. Is 
this just for the prime consultant or the prime and each subconsultant?  
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A: Any RELATIVE design work on city projects since July 1, 2014 as Prime or Sub 
will be accepted.     

2. Section 3.2.B asks that we provide three resumes, but Section 3.3.B.28 asks that 
we include resumes of all personnel. Can you clarify how many resumes need to be 
provided?  

A: 3 three key members including the Project Manager, and with this being a 
technical contract, resumes of the 2 others involved should be skilled in design work 
and GI.  

3. Section 3.2.C asks for previous project experience. Is there a minimum or maximum 
number of projects you would like included?  

A: We are most concerned with quality/specific type of design work and not quantity 
of design projects, submit the most closely related design projects with no minimum 
or maximum.  Please also include permits attained for those projects. 

Q: On your RFQ-Professional Services for On-Call Green Infrastructure Design Plan 
Production Contract #S-18-005-201 is the form entitled “Section 00486 Drug-Free 
Workplace Affidavit of Prime Bidder” to be signed by the Engineer? This is not a bidding 
project.  

A: It should be signed by the responsible authority figure of the submitting office.  

Q: Section 3 of the response is to include a proposed scope of work.  RFQ 3.3.A provides 
a general scope of work and RFQ 3.3.B lists a specific scope of work.  I just want to verify 
that we are to provide in Section 3 of the response a single comprehensive project 
approach that’s takes into consideration the general intent and specific items mentioned in 
3.3.A and 3.3.B, respectively.   

A: Yes. 

Q: The RFQ requires 11 paper copies and an electronic copy in Word format. Will the City 
accept a pdf file instead of Word?  

A: .pdf is preferred over Word 

Q: Which of the following instructions is correct? 

 3.2 on page 13 of the RFQ instructs us to provide resumes of the three (3) key 
members Consultant/Contractor's project team including the project manager and 
all key technical personnel that are to be used for the On-Call Design and Plan 
Production or similar survey and analysis projects as applicable to the SOQ. 

 3.3 B. #28 on page 22 of the RFQ under the Specific Scope of Work states 
“Resumes of all personnel so identified should be included in Applicant's proposal.” 

A: 3 three key members including the Project Manager, and with this being a technical 
contract, resumes of the 2 others involved should be skilled in design work and GI. 
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Q: Section 3.3 is broken out into two parts. In part B. Specific Scope of Work item 6 on 
page 15, it states “the scope of work outlined below is included to assist the Respondent in 
identifying the types of services the Department anticipates it may need.” Are the 
subsequent items, 7-29, pages 15 though 23 provided for information only, or are we 
expected to provide any requested information in our current proposals?  
 
A: The subsequent items are provided as an example of possible scope items, all or some 
of which may be required on a specific project. The intent is for submitters to provide 
information indicating their firm is experienced in these items, but may be generalized (eg. 
attaining the City’s Land Disturbing Permit demonstrates experience in many of the scope 
items listed). 
 
Q: Can the City clarify what is intended by the statement in the RFQ: 
“Applicants who are eligible to submit proposals in response to this RFQ include: private 
non-profit organizations and institutions, for-profit organizations, and educational 
institutions.” 
Is this what the City is wanting in proposals received?  
 
A: The City is requesting proposals from non-profits, educational institutions and for-profit 
organizations (ie. engineering firms). 

Q: Is it possible to extend the scheduled submittal date for this Statement of Qualifications 
by 2 weeks? Since the SOQ contains such a broad range of experience, background, 
qualifications, etc.; it is taking additional time.  

A: This has been done via addendum one, pushing out the submission until October 18th. 

Q: Do you also plan to revise the date the responses are due? 

A: This has been done via addendum one, pushing out the submission until October 18th. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
             _____________________________ 
October 4, 2019              /s/ Justin C. Holland, Administrator 
                    City of Chattanooga 
                    Department of Public Works 


