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Solicitation Number:  2023.002 
 
Addendum Date:  October 07, 2022 

 

Closing Date:  October 26, 2022 @ 11:00 A.M. Eastern Time 
 
Total Pages:  2 
 

Questions/Answers: 
 

Question #1: I’m reading through the proposal and want to confirm what is required to  

bid on the proposal. We do not do maintenance on equipment, however we do have  

contractors we work with that would be able to perform maintenance. Can the award go 

to a company that will not be doing everything in house?  
 

Answer #1: Please refer to Sections 4.1 and 6.2 of the RFP.  Section 4.1 states that 

“Suppliers may propose to provide service and/or supplies for Food Equipment and/or 

Refrigeration Equipment.”  Suppliers will confirm whether they will provide services and  

supplies or services only in Section 6.2.  PBA’s contract will be with the awarded supplier. 

The sub-contractor will be required to follow the requirements listed in this RFP including, 

but not limited to, completing background checks and providing a Certificate of Insurance. 

Any sub-contractor must be approved by PBA Procurement prior to beginning work on any 

PBA project. 

 

Question #2: Regarding Section 6.2.5 – Does a proof of purchase/invoice need to be shown for parts 

sold out of our company stock.  Parts from our company stock are ordered in bulk and may have been 

purchased months / years ago.  In other contracts such as this, we notate that parts used are from 

company stock and the requirement to show proof or purchase doesn’t apply.  How do you want us to 

handle these types of situations? 
 

Answer #2: PBA recognizes that suppliers may wish to sell parts from company stock and will work 

with the awarded supplier(s) regarding the purchase of parts and/or equipment from company stock.  In 

instances where parts or equipment are sold from company stock, PBA will accept proof of current 

supplier cost as proof of purchase, provided that any warranty begins upon the date purchased by 

PBA.  PBA reserves the right to question pricing, age, or warranty information for any part(s) or 

equipment purchased.  Proof of purchase/invoice must be provided for part(s) or equipment ordered 

specifically for PBA. 

 

Question #3: Could a site visit be scheduled to view the equipment at the Forensics Center? 
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Answer #3: A site visit has been scheduled for the Forensics Center site only on October 13, 2022 at 

3:00 p.m. Eastern Time.  The Forensics Center located at 2761 Sullins Street, Knoxville, TN 37919. 

Suppliers interested in attending the site visit must RSVP to Karen Smitherman at 

ksmitherman@ktnpba.org no later than 4:30 p.m. Eastern Time on October 11, 2022.  Parking is limited 

at the site; representatives for each supplier must carpool in one vehicle. 
 

Deletions/Additions: 
 

Deletion #1: The header on the first page has been amended to clarify that the submittal time 
listed is in Eastern Time. 
 

The Procurement Division of the Public Building Authority of the County of Knox and the City of Knoxville, 

Tennessee, (hereinafter “PBA”) will receive sealed proposals for the provision of Kitchen Equipment 

Purchase, Repair, and Supplies as specified herein. Proposals must be received by 11:00 a.m. on 

October 26, 2022.  Late proposals will neither be considered nor returned. 
 

Addition #1: 
 

The Procurement Division of the Public Building Authority of the County of Knox and the City of Knoxville, 

Tennessee, (hereinafter “PBA”) will receive sealed proposals for the provision of Kitchen Equipment 

Purchase, Repair, and Supplies as specified herein. Proposals must be received by 11:00 a.m. Eastern 

Time on October 26, 2022.  Late proposals will neither be considered nor returned. 

 

End of Addendum #1. 
 

Addendum must be acknowledged in Tab III of the submittal.  
 

 
Karen D. Smitherman, NIGP-CPP, CPPB, PMP 
Manager of Procurement & Internal Controls 
Public Building Authority  
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