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PROJECT / BID NUMBER:  17-004 

PROJECT NAME:  Asbestos Inspections 

ADDENDUM NO: 2          ISSUE DATE: 8/17/16 

 

TO ALL RESPONDENTS: This addendum is issued for the purposes of modifying the original Bid, through addition, deletion, 

clarification or correction as outlined herein. The information provided in this addendum supersedes any information 

previously provided in the referenced document(s).  This addendum and the information contained herein shall be used in 
the preparation of any bid submitted by the Supplier and shall become an integral part of the contract documents for any 

contract awarded for the project specified. Please inform all concerned that the Request is modified by this Addendum.  

QUESTIONS:   

Q1.  Under Paragraph 1.3.1, it states that inspections and testing of the property should be for all RACM.  Should the 

asbestos surveys also document the presence (and testing) of Category I and Category II non-friable asbestos-
containing materials?  

 A1. Yes.   

Q2.  Paragraph 1.3.9 again refers solely to RACM being quantified and reported.  Should we not test and report on all 

asbestos-containing materials (including Category I and II non-friable materials)? 

 A2. Testing should include all asbestos-containing materials with quantities.    

Q3.  Will building surveys be performed one building at a time, or will several properties be released at the same 

time?  Inspections of several properties during the same mobilization would cut costs associated with travel, etc? 

 A3. There may be times when the request may be for one, but we we do our best to request surveys for multiple 
houses at the same time.   

Q4.  Are the houses all planned for demolition, or possibly renovation?   

 A4. The majority of the houses are slated for demolition; however, testing may be occasionally requested on a 

house scheduled for renovation. You will be informed on any house scheduled for renovation.      

Q5.  As these may be derelict properties in areas of town that could be considered high crime areas, will City of Griffin 

provide a security escort while the surveys are performed?  

 A5. We have not had to provide this service in the past and there has never been any type of incident; however, if 
you notice anything suspicious or deem the area to be unsafe, you may request an escort via the police 

department. 
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